© 2018 | Designed by epistle communications

  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • YouTube

GET IN TOUCH

Tel:     +91 22 24980527 | +91 22 24980528  | +91 22 40045508

Email: media@gadesign.in

CONTACT US

208 Adhyaru Industrial Premises Co-op Soc Ltd,
Sunmill Compound, Lower Parel. Mumbai 400013 

Archello_SocialIcon_RoundedSquare_Color_

CLIENT

RAHEJA UNIVERSAL

LOCATION

GOREGAON (E), MUMBAI

YEAR

2016

SCALE

10,000 SQ.FT

Located along the busy Western Express Highway in the Mumbai suburbs, the Raheja Ridgewood building is a luxury residential tower comprising of three wings of 21 floors each with two basements for parking. The building enjoys a generous compound with a playground, ample parking for cars and a boutique club house with a state-of-the art gymnasium and a swimming pool, for its residents. The interface between the building, the club and the vast open space becomes a field where the interaction between man and environment takes place. Raheja Ridgewood comprises of luxurious 2, 3 and 4 bedroom apartments which are oriented East-West providing ample sunlight to the occupants.

The building façade although seemingly simple and in straight lines yet strong in form, is enhanced by the blue roof of the terrace parapet wall which is visible from the highway. Club Ridgewood is a fantastic example of how light and space can be combined to deliver bright and elegant public areas. It is a hub where residents of all ages and genders assemble, either in groups or on their own. Club Ridgewood is a 5000 sq.ft. fully equipped club set in a stylish glass façade. The clear glass gives the interiors a larger feel and integrates the lush green landscape with the spaces inside. Entering the club through a huge pergola, one is greeted by a rich reception area with seating. The backdrop of the reception table is a veneer wall with pockets of curved form concealing lights creating an interesting effect.

 

The gymnasium and admin office with common toilets are connected to the reception area. The gym has glass walls on three sides, instantly connecting it to the outdoors. As one looks out at the inviting swimming pool, the calming realization sinks in. The ceiling has a decorative accent with a lit-floating design. The ground floor also accommodates a ladies’ and gents’ spa and a party hall which opens into a landscape garden. A staircase from the reception area leads up to the first floor which has a trendy games’ room and a cheerful toddler’s play area. The play area opens out into a beautiful terrace garden which has a uniquely lit railing design.

IMAGE GALLERY

Show More