© 2018 | Designed by epistle communications

  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • YouTube

GET IN TOUCH

Tel:     +91 22 24980527 | +91 22 24980528  | +91 22 40045508

Email: media@gadesign.in

CONTACT US

208 Adhyaru Industrial Premises Co-op Soc Ltd,
Sunmill Compound, Lower Parel. Mumbai 400013 

Archello_SocialIcon_RoundedSquare_Color_

CLIENT

APSARA HOUSING SOCIETY

LOCATION

KANJUR MARG, MUMBAI

YEAR

2016

SCALE

30,000 SQ.FT

Located just 10 minutes away from Kanjur Marg railway station in Mumbai, this G+7 residential building offers two luxurious 3BHK apartments per floor. Being the only avant-garde building in its immediate vicinity, it is unmissable in its form and identity.

The design is highly efficient in terms of floor space, and provides apartments with a view of the road in the front and open grounds in the rear. The building design is complemented by a sustainable vision for the entire area, strengthening the neighbourhood as a whole - particularly the busy road leading to the Kanjur Marg railway station. Each apartment is intended to connect to the external environment by means of a wide deck, which essentially forms the main design feature of the building. In the process of developing this element, the design incorporates tapering decks of varying widths, connected by inclined walls to form a wrap-around design.

 

A compelling visual outcome is achieved by these alternating, angled balconies, especially when coupled with the interplay of light and shadow. Instead of being stacked one on top of the other, the balconies are staggered and double-heighted, crafting an open-to-sky experience that also allows for cross-ventilation through the living and dining rooms. The design of the façade relies on carefully detailed concrete profiles, rather than the use of applied finishes. The white & grey colour palette and the use of textured paint clearly defines the modern form of the building.

This housing society boasts of a small garden for its residents, a shopping area on the ground floor, solar panels on the terrace, and puzzle parking for 30 cars.

IMAGE GALLERY

Show More